Classics, passion for the past !

1956 Jaguar XK140 FHC

€ 97500

Carrosserie Coupe
Brandstof Petrol
Motorinhoud 4.2L
Transmissie Manual
Kleur Black
Kleur interieur Red
Bekleding Leather
Stuur Lhd
Jaguar XK 140 FHC, jaar 1956.
Kleur zwart gecombineerd met een roodlederen interieur en rood tapijt.
Deze fantastische Jaguar XK 140 FHC (Fixed Head Coupé) is vanuit Californië (VS) naar Nederland geïmporteerd.
De auto is in 1996 in Nederland op kenteken gezet. In de periode 2005-2007 is de auto uitvoerig gerestaureerd naar topconditie.
Het chassis is zeer netjes en de carrosserie vertoont een prachtige passing van het plaatwerk en prachtig lakwerk. Het interieur is grotendeels origineel met de originele lederen bekleding.
Het dashboard werd gerestaureerd en het tapijt vernieuwd.
De auto toont bijzondere details aan het exterieur zoals de sterkere 15-inch chromen spaakwielen, de speciale gaas-grille en de grote Lucas SLR 700 verstralers.
Deze details verraden de speciale en krachtige mechaniek onder de carrosserie.
Deze zeer bijzondere XK 140 is voorzien van een 265 pk sterke 4,2 Liter XK motor voorzien van drie S.U.-carburateurs, een volledig gesynchroniseerde 4-versnellingsbak met overdrive, modernere geventileerde schijfremmen op de voorwielen en schijfremmen op de achterwielen.
De achteras heeft een hogere overbrengingsverhouding en een sperdifferentieel. De koeling is verbeterd en er is een extra grote benzinetank gemonteerd.
Bij het starten van de motor wordt meteen duidelijk dat het deze auto menens is: het ‘big bore’ uitlaatsysteem zorgt voor een magnifieke soundtrack!
Dit is een prachtige Jaguar XK 140 FHC voor de avontuurlijke Jaguar rijder!
Pin it